Sfaturi Deco

Alegerea culorilor Feng Shui în casa ta.

Nuanţe deschise
Sunt ideale pentru dormitor: tente de roz cald, nuanţe palide de piersică. Nuanţele deschise precum: coaja de ou, magnolie, bej şi crem, împreună cu nuanţele deschise de violet sunt de asemenea potrivite în dormitor, pentru obţinerea unui efect liniştitor şi relaxant.

Galbenul şi nuanţele puternice
Nuanţele de roşu aprins, culoarea vinului, tonurile de portocaliu sunt prea copleşitoare pentru a fi folosite în interior. Sunt potrivite pentru bucătărie, dar mai puţin recomandate în dormitor, camera de zi sau baie.

Albul pur strălucitor
Nu este recomandat pentru pereţii casei, dar cremul, nuanţele calde de alb cu tentă gălbuie şi tonurile de bej merg în aproape orice cameră.
Nuanţele mai calde sunt mai potrivite pentru dormitor, camera de zi, bucătărie. Tonurile mai reci sunt recomandate în baie şi în alte camere anexe.

Nuanţele de albastru
Nu sunt recomandate pentru a fi folosite pentru o încăpere Feng Shui. Albastrul închis, culorile apelor adânci sunt în mod special evitate.
Folosirea albastrului foarte deschis pentru camera de zi este uneori acceptată, dar efectul cumulativ are tendinţa de a-i face pe oameni interiorizaţi şi introspectivi.

Nuanţe de verde
Sunt culori răcoroase, relavante şi plăcute la vedere. Pot fi folosite pentru dormitor, în camera de zi sau baie.
Totuşi, nuanţele întunecate de verde sunt prea grele şi nu sunt, în general, recomandate pentru casă.